Sportvissen op zee met Joint-Venture

Afhuur Joint-Venture maximaal 7 pers 950 Euro per dag.







Losse opstappers zijn welkom kosten 135 euro per pers .







Vertrek : Buitenhaven Stellendam 06.30 uur







Retour : Afhankelijk van de visserij !!!!







In verband met de weersomstandigheden vragen wij u even contact op te nemen na 19.00 uur de avond voor reservatie.







Om informatie over vertrek of afgelast te bespreken. tel 00 31 (0)6 290 48 201 of mail info@bensfishingtackle.com of Muize031@wxs.nl







Aangezien we geen invloed hebben op de weersomstandigheden en veiligheid en visplezier voor ons voorop staan, zijn omstandigheden met windkracht 5 of meer meestal geen visweer.







Ook al lijkt het dat een golfhoogte van 1 meter niet veel is.







Het zijn de combinatie van omstandigheden, wind,windrichting en stroming, welke een heel ander beeld geven op zee dan een golfhoogte van 1 meter op een website lijkt te zijn.







Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen en wij graag varen kan het gebeuren dat we ook iets later beslissen.







Wij ontvangen via diverse kanalen informatie, http://www.actuelewaterdata.nl/ http://nl.windfinder.com/forecast/euro_platform



direct contact met de kustwacht.







De beslissing om wel of niet te varen kan uitsluitend worden genomen door de schipper.







Door onze viswijze ( geankerd) zijn we gemiddeld meer tijd aan het vissen, omdat we niet telkens dienen op te varen na het driften.







Als door omstandigheden stroom enz het beter is om te driften dan kan de schipper ook hiervoor kiezen.







De geankerde visserij biedt naar onze mening meer sport, maar vraagt wel enige ervaring van de vissers.







Schipper Bennie Muizelaar staat u graag bij met een zee aan kennis over materialen en techniek, om ook van u dag een succes te maken.







Opgelet!!!! Bij het verlaten van de zeehavens is het verplicht u







PASPOORT OF GELDIGE LEGITIMATIE te kunnen voorleggen. Rijbewijs is niet voldoende !!!



Er wordt met grote regelmaat gecontroleerd boete = 60 Euro !!!



Bel ons voor informatie over de overige mogelijkheden.

00 31 (0) 187 669 088 of Mobiel 00 31 (6) 290 48 201



maandag 18 oktober 2010

17 Oktober Schipper is jarig,



.
Wat ga je als schipper doen op je verjaardag, vissen uiteraard, maar het weer was wel even twijfelachtig.
Dus na vele afwegingen stonden we met 8 man sterk op het dek van de joint venture, het weerbericht klonk iets anders dan de berichten op internet NO 5 is geen lekker weer zeker als het de dag ervoor nog een dikke 6 NW heeft gestaan.
We hebben even gewacht in de haven tot het licht aan de oostelijke horizon zichtbaar werd en zijn dan rustig aan het slijkgat uitgevaren,
Bij de Buitenton liep wel een deining en golfje maar niet wat ik verwachte, dus zijn we rustig verder gegaan met een gestage 17 a 19 knopen konden we nog redelijk doorvaren.
Op het eerste wrak was duidelijk dat ankeren het probleem voor vandaag ging worden want er was wel heel weinig stroom.
Toch even geprobeerd maar weinig actie, dan maar verder gevaren, hier wel geankerd maar we moesten snel opzij voor een sleep met werkeiland die recht over het uitgekozen wrak heenging.
Dus nog maar een wrakje verder opgezocht, hier aangekomen met kunst en vliegwerk geankerd om er goed voor te komen, viskist als driftanker + driftzak overboord en een zeer kort ankertouw.
Dat we goed lagen bleek wel uit de diverse hengels die gelijk krom gingen, en de mooie Zeebaarzen die binnenboord kwamen.
Hierbij was het opmerkelijk dat Peter een nieuwe klant aan boord veelal de grotere zeebaarzen ving, dus gelijk was iedereen geinteresseerd waar dit mee gebeurde.
Peter had slechts 1 pilkertje van dit model mee en wist op het einde van de dag te melden dat zijn PR diverse keren vandaag verbeterd was zowel qua formaat als aantal zeebaarzen.
Ook werden de iets minder ervaren zeebaarsvissers gewezen op noodzaak van bepaalde details van de visuitrusting waarna deze ook regelmatig een mooie vis gingen vangen.
De vaste klanten verraste me s'morgens gelijk met een heerlijke fles wijn, voor mijn verjaardag en zorgde zelfs voor het ontbijt met vers gebakken croissants en koffiekoekjes s'middags tijdens de kentering kwam er ook nog eens een Taart incluisef kaarsjes.
Na de kentering met een zeer zwakke stroming werden er nog een tiental zeebaarzen gevangen, maar was het ondertussen ook al 6 uur dus, werd de terugreis aangevat, welke gelukkig voorspoedig verliep, en het er gelukkig op lijkt dat de oorzaak van de problemen gevonden is en nu eindelijk achter ons liggen.
Om 20.15 lagen we weer in de haven en en mochten alle vissers een goed gevulde koelbox meenemen met mooie Zeebaarzen en enkele mooie gullen+ een mooie rode poon.
Ondanks dat ik de hele dag met een soort knoop in mijn maag heb gezeten van de stress of alles wel goed zou gaan na de reperaties.
Wil ik iedereen bedanken voor deze mooie (verjaardag)visdag,en ga ervan uit dat dit de start wordt van nog vele mooie dagen op de Joint -Venture,want het blijft een prachtige boot waarop de positieve ervaringen nog
altijd de kracht hebben om elke tegenslag te overwinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten