Sportvissen op zee met Joint-Venture

Afhuur Joint-Venture maximaal 7 pers 950 Euro per dag.







Losse opstappers zijn welkom kosten 135 euro per pers .







Vertrek : Buitenhaven Stellendam 06.30 uur







Retour : Afhankelijk van de visserij !!!!







In verband met de weersomstandigheden vragen wij u even contact op te nemen na 19.00 uur de avond voor reservatie.







Om informatie over vertrek of afgelast te bespreken. tel 00 31 (0)6 290 48 201 of mail info@bensfishingtackle.com of Muize031@wxs.nl







Aangezien we geen invloed hebben op de weersomstandigheden en veiligheid en visplezier voor ons voorop staan, zijn omstandigheden met windkracht 5 of meer meestal geen visweer.







Ook al lijkt het dat een golfhoogte van 1 meter niet veel is.







Het zijn de combinatie van omstandigheden, wind,windrichting en stroming, welke een heel ander beeld geven op zee dan een golfhoogte van 1 meter op een website lijkt te zijn.







Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen en wij graag varen kan het gebeuren dat we ook iets later beslissen.







Wij ontvangen via diverse kanalen informatie, http://www.actuelewaterdata.nl/ http://nl.windfinder.com/forecast/euro_platform



direct contact met de kustwacht.







De beslissing om wel of niet te varen kan uitsluitend worden genomen door de schipper.







Door onze viswijze ( geankerd) zijn we gemiddeld meer tijd aan het vissen, omdat we niet telkens dienen op te varen na het driften.







Als door omstandigheden stroom enz het beter is om te driften dan kan de schipper ook hiervoor kiezen.







De geankerde visserij biedt naar onze mening meer sport, maar vraagt wel enige ervaring van de vissers.







Schipper Bennie Muizelaar staat u graag bij met een zee aan kennis over materialen en techniek, om ook van u dag een succes te maken.







Opgelet!!!! Bij het verlaten van de zeehavens is het verplicht u







PASPOORT OF GELDIGE LEGITIMATIE te kunnen voorleggen. Rijbewijs is niet voldoende !!!



Er wordt met grote regelmaat gecontroleerd boete = 60 Euro !!!



Bel ons voor informatie over de overige mogelijkheden.

00 31 (0) 187 669 088 of Mobiel 00 31 (6) 290 48 201



zondag 10 oktober 2010

Dinsdag 5 Oktober

Enkele weken geleden vertelde Fred dat hij was uitgenodigd om te gaan vissen in de Middelandse zee, al lachend zei ik waarom neem je mij niet mee als gids.
Buiten het vissen in de havens aan de costa brava en zeebaars in de ebro monding heb ik echter geen ervaring in deze wateren.
Tot mijn verbazing enkele dagen later telefoon, het is geregeld je gaat mee als gids voor 4 dagen alles is geregeld 26 ft Robalo met 2x 250 pk prachtig huis aan de baai, en als het meezit ook nog lekker weer.
Alles wat ik tijdens deze korte trip mocht ervaren, overtrof mijn verwachtingen, locatie,lekker eten, super gezelschap,machtig water om te vissen, en nieuw te ontdekken visgronden.
De eerste dag was ervaring opdoen,zoeken naar stekken, maar dit werd snel verstoord door een school tonijn die in de oppervlakte als een idioot aan het jagen gingen.
Zelfs als je er geen een vangt was dit een spektakel waar elk vissershart van op hol slaat.
Maar nadat we alle hengels hadden omgetuigd naar trolling systemen wellicht veel te licht voor de vissen die we zagen springen zijn we er vol voor gegaan, dit resulteerde in een mooie run en vrij korte dril van een Bluefin tonijn van +- 13 kilo welke op het licht zeebaarsmateriaal mooie sport gaf en ons alle een vreugde dans deed maken om de console van de boot.
De laatste dag zouden we nog enkele uurtjes gaan speedjiggen op de verschillende plaatsen die een lokale sportvisser aan ons gegeven had.( nagenoeg ondenkbaar bij ons) maar toen dit na enkele uren zonder resultaat bleef waren onze ogen steeds meer gericht op jagende vissen aan de oppervlakte aangezien we in de buurt waren van de stek waar we de Bluefin tonijn hadden gevangen.
Nadat alle hengels waren voorzien van trolsystemen zagen we enkele vogels en springende vissen waar we direct op af gingen.
Nadat we even uit moesten wijken voor een cargoschip zetten we onze koers richting vogels verder, enkele minuten later een gierende reel, gelukkig het is de zwaarste hengel en reel shimano TLD 2-30 met  30 LBS hengel.
Maar omdat we hier helemaal niet op Bluefin Tonijn gerekend hadden en er slechts 38/00 Gamma nylon op de reelspoel trekkracht  12,1 kg opgespoeld was.
leek aan de eerste run geen einde te komen omdat de reel afgesteld stond op 7 kilo trekkracht, na 250 a 300 meter eindelijk vertraging hierbij kon de strijd beginnen, dit moest groter zijn dan de vorige tonijn.
Na een gevecht van 1 uur en 40 minuten trillende armen van de krachtproef en 12 rondjes over de gehele boot,werd er een zilveren schim zichtbaar in de diepte,Boris ging met de duikbril over boord hangen en kwam verschrikt weer boven wat een vis.
Een andere visser moest met een gaf komen wat ons pan net was ruim ondermaats,ondanks dat in de laatste run duidelijk te voelen was dat enkele haken van de plug los kwamen,lag er enkele minuten later een Bluefin tonijn van ruim 100 pond na nog enkel cirkels makend naast de boot en werd deze zonder vrees met verenigde krachten aan boord gebracht.
De vis is aan de lokale vissers gegeven die deze onderling hebben verdeeld,zodat alles en iedereen in het geluk dat wij mochten ervaren heeft kunnen meedelen.

Ondanks het veel te lichte materiaal,heeft het geduld en de goede samenwerking op de boot deze vangst mogelijk gemaakt,waarvoor mijn dank aan Fred & Boris, die hiermee beide hebben bijgedragen aan het keerpunt van een jaar vol tegenslagen, naar een intens gevoel van geluk.

De Yo-Zuri plug met nagenoeg alle haken rechtgebogen.








100 lbs Bluefin tuna brut geweld aan 38/00 Gamma Lijn trekkracht 12,1 kg  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten